понеделник, 28 май 2012 г.


Какво са Хранителните Нарушения

Хранителните Нарушения (ХН) са сериозни психологически и медицински заболявания, които се проявават като краен израз на редица проблеми с тегло и храна при жени и мъже, хора на всякаква възраст и от всякакви националности и кулури.
Поведения като рестриктиране(намаляване) на храна, преяждане и прочистване, които първоначално са методи за справяне с болезнени чувства и ситуации преминават в зависимост и нарушават физическото и психическото здраве, самочувствието и чувството за компетентност и контрол.
Професионално Лечение е наложително в повечето случаи не само за да се разберат и преодолеят  симптоми и поведения, но и за да се предотвратят рецидиви, които са неизбежна част от процеса на възстановяване при Хранитпричините Нарушения.
Важни Сигнали (за които да се наблюдава):
·         Очевидното спадане или наддаване в теглото не е свързано с медицински причини.
·         Абнормални хранителни навици като стриктно спазване на диета, ритуализирани поведения при хранене, страх от мазнини в храната (и по тялото), скришно преяждане или лъжи свързани с храната или самото хранене.
·         Интензивно обсебване от мисли за теглото и телесната форма.
·         Честа смяна в настроенията, депресивност и раздразнителност.
·         Прекомерно правене на упражнения особено без адекватен прием на храна.

За да прочетете разтърсващата статия ”Това Дете или какво са Хранителните Нарушения”, моля кликнете върху линка по-долу:






Няма коментари:

Публикуване на коментар