четвъртък, 15 ноември 2012 г.



4-ти Брой на Бюлетин за Специалисти и Студенти в сферата на Хранителните Разстройства

 4. Субектите са разделени в две групи, “топла” или “студена”, според средната записана по време на 3-дневния тестов период. Средно дневно на открито AT е получено от Кралство Холандия от метеорологичен институт на метеорологичната станция, най-близо до дома на всеки пациент. За хоспитализирани, AT е получено от метеорологичната станция, най-близо до центъра на  лечение.
Температурата има ефект
Основната констатация на изследването е значим ефект на AT на физическа активност при подрастващите пациенти с AN. Студената група е значително по-активна физически от топлата група, а топлата група е по-заседнала. Авторите определят депресия или тревожност като основните причини за хиперактивност. Следователно, увеличаването на физическата активност, наблюдавана сред AN пациенти през студените месеци, може да бъде адаптивна реакция, за да се компенсира хипотермията, получена от загуба на телесна топлоизолация, поради загуба на телесно тегло.
Авторите също така отбелязват, че хипотермия е често срещано при пациенти с AN, а пациентите често се оплакват от усещане за студ и се сгряват с топли напитки, седнали в близост до нагреватели, или опаковане в одеяла. Посочените още от д-р Carrera субскали за EDI-2, мярка диск за тънкост и недоволството на тялото, не са свързани с каквато и да е обективна мярка за физическа активност. Техните открития оспорват широко разпространеното убеждение, че физическата активност е стратегия за загуба на тегло, която умишлено се използва от пациенти с AN.


ВНИМАНИЕ: Асоциация УНИКАЛ предлага за 1-ви път:
Обучение за ХН Он-Лайн Консултант и Практика в сферата
започва на 20-ти Ноември 2012.
Тренинга за ХН Конултант е самостоятелно базисно обучение в сферата на Хранителните Нарушения, като допълнително е включен и модул за Краткосрочно Психологично Консултиране по Карл Роджърс (Хуманистичната школа) супер популярна терапия в Щатите.
Накратко тренинга е на базата на дистанционното обучение- в дома ви и ви предлага чудесна гъвкавост да се обучавате в удобни за вас часове и да започнете веднага:
За Съдържание на Обучаващите Модули, вижте тук: http://bia-unikal.org/?page_id=1289
Побързайте със записването-изпратете ни имейл с вашата готовност-
преди 19-ти Ноември!
Очакваме Ви!
            Имейли:  bia.unikal@gmail.com или unikaled@abv.bg
            Асоциация УНИКАЛ : http://www-bia-unikal.org

Блог: http://hranitelni-narushenia.blogspot.com/




Няма коментари:

Публикуване на коментар