четвъртък, 18 октомври 2012 г.

4-та ЧАСТ ( ПОВТОРЕНИЕ ) от 3 Бр. Бюлетин за Засегнати от Хранителни Нарушения и Близки

Публикация за Хранителното Разстройство: Склонност към Преяждане/Хиперфагия

При нужда от допълнителна помощ:подкрепа, съчувствие и съпричастност, моля разгледайте на сайта ни: http://www.bia-unikal.org/ Меню Консултации и при готовност за регистрация за Онлайн -Kонсултиране ни пишете на: unikaled@abv.bg

С...
ърце до сърце: Приемане на тялото
Размерът на тялото е процес на приемане

Приемането на телата ни, в тяхното разнообразие от форми и размери, е трудна задача за всеки, в тази култура. Някой или нещо, което винаги ни напомня, че нашите тела не са мярка. Ние трябва да се противопоставим, да не се поддаваме на културното съобщение, че те са неприемливи, по скоро започнете процес на приемане на телата си, тъй като те са нашият собствен храм. Приемането на телата ни не е нещо, което се случва през нощта, само защото искаме да бъде така. Първата стъпка в този процес е да се каже, че сте готови да приемете тялото си, точно както е днес. След това съзнателно избираме хора, ситуации и действия, които подкрепят това решение.

Слабостта като предпочитание на нашата култура е произволно

Ако търсите най-предпочитаните видове тела през вековете, ще забележите, че предпочитанията на културата се променят периодично. Най-важното нещо, което трябва да запомните е, че тези предпочитания са произволни, което означава, че са били определени от капризите на модните дизайнери и от икономиката на здравеопазването и застрахователния сектор. Те нямат нищо общо с стойността ви в света. Винаги е имало дебели хора, тънки хора, хората винаги са били различни. Предпочитание за определен размер и форма на телата ни, не е свързано с реалното качество на живота ни.

Позитивни утвърждения (които да си повтаряте ежедневно):

• Тялото ми е живо движещо се чудо.
• Аз съм отражение на вътрешната и външната красота.
• Тялото ми е с идеалният размер за мен точно сега.
• Живея съвършен живот за мен точно сега.

Извадките са адаптирани от книгата Live Big (Gürze Books, 2008),

Няма коментари:

Публикуване на коментар