сряда, 17 октомври 2012 г.

3 ЧАСТ от 3 Бр. Бюлетин (  ПОВТОРЕНИЕ )
 за Засегнати от Хранителни Нарушения и Близки

Публикация за Хранителното Разстройство: Склонност към Преяждане/Хиперфагия

Склонноста към преяждане е психично разстройство с червен флаг за медицински съвместно с разпространението на психологически усложнения,включително, но не ограничени до клинична депресия, пост-травматично стресово разстройство, разстройство с дефицит...
на вниманието и други сериозни психични заболявания. Тъй като това е сериозно псих
ическо заболяване, честата ‚рецепта“- да се мине на диета не само не помага, и е крайно неефективна мярка, но и води до засилване на симптомите на заболяването- то увеличаване броят на периодите на преяждане поради недостиг или ограничен прием на храна.Това е заболяване, което изисква интензивно мултидисциплинарно лечение, включително, но не се ограничават до пълен медицински преглед и психологическа оценка, психотерапия, управление на храненето.
В допълнение, друга често срещана част от погрешната информация, която задвижва пациент да гуляй е, е общоприетото мнение в нашата култура, че хора, които са по-тежки консумират повече, отколкото останалата част от нас, и че ядат прекалено много. Това, разбира се, изпраща съобщение до тези пациенти с Хиперфагия да ядат по-малко, отколкото останалите хора. Това, което ние сме дошли да се разбере, е, че всяко тяло е различно, и загубата на тегло не винаги е свързано с това на прием на по-ниско ниво на калории. Има все повече и повече научни изследвания става достъпна за нас, за да ни помогнат да разберем как и защо това може да бъде случаят. Така, в резултат на добро лечение едно лице с Хиперфагия влиза в период на стабилно възстановяване, с общо подобрено настроение, перспективи, функциониране и без гуляй периоди или прекомерно хранене, и това новооткрито състояние на възстановяване не е свързано със загуба на тегло.Така че, когато един добронамерен човек казва хората с хиперфагия (които може да бъдат с по-голям размер), че те трябва да ядат по-малко, тъй като те ядат прекалено много, и че яденето по-малко ще ги направи по-тънки и по-здрави, това не е така (както науката и множеството изследвания доказват) и завършва с прекомерно хранене, което не е полезно за пациентите! В допълнение към смущаващите емоционални последствия, пациентите с Хиперфагия се характеризират и с още по-сериозни медицински последствия не само крайно опасни за тялото но и потенциялен летален изход.
Медицинските последици могат да включват (увреждане на сърцето и сърдечно-съдовата система, намалена костна маса, повишен риск от камъни в жлъчката, физическа слабост, депресия и импулсивност) може в действителност да бъде по-сериозни и животозастрашаващи от последиците от “трайното или хронично затлъстяване“, което е доказано в научни изследвания на запад. Война със затлъстяването може да бъде също толкова или дори повече считана за заклеймяване на теглото тъй като е за грижа за здравето. Но освен това, войната на затлъстяването води до подхранване на Диагнозите на Хиперфагия или Склонност към Преяждане. Как може да се счита това за здравословно?

Copyright © 2012 от Уенди Оливър Pyatt, MD
При нужда от допълнителна помощ:подкрепа, съчувствие и съпричастност, моля разгледайте на сайта ни: http://www.bia-unikal.org/ Меню Консултации и при готовност за регистрация за Онлайн -Kонсултиране ни пишете на: unikaled@abv.bg
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар