четвъртък, 11 октомври 2012 г.


3-ти брой ( 4-та публикация )

БЕЗПЛАТЕН БЮЛЕТИН: СПЕЦИАЛИСТИ И СТУДЕНТИ
8-ми Октомври 2012г.

БЮЛЕТИН издаван от Асоциация УНИКАЛ www.bia-unikal.org За да се абонирате за безплатните ни Бюлетини и да ги получавате директно на вашиаят и-мейл, моля пишете ни на: unikaled@abv.bg

 Относно:

 Желая абонамент за бюлетин 1 или: ЗАСЕГНАТИ ОТ ХН И БЛИЗКИ ИМ
(Родители, Роднини и Приятели) *ХН-Хранителни Нарушения

 Желая абонамент за бюлетин 2 или БЕЗПЛАТЕН БЮЛЕТИН ЗА: СПЕЦИАЛИСТИ И СТУДЕНТИ

 Желая абонамент за бюлетин 1 и 2 
    
1.    Промяна в живота може да предизвика нарушения в храненето
Дори малки промени, съчетани с липсата на подкрепа, може да предизвикат нарушения в хранителното поведение
Травматични събития в живота, като например промени в отношенията, загуба на любим човек или сексуално насилие, може да предизвика нарушения в хранителното поведение, според резултатите от малко проучване на 26 жени и 1 мъж на възраст от 17 до 64 години (медийна възраст: 27 години). Както д-р Jérica М. Berge и колегите му от Университета на Минесота наскоро съобщиха, (J Clin Nurs 2012 г.; 21:1355), дори и малка промяна, като преместването в нов дом или записване в ново училище, може да доведе до анорексия нервоза (AN) или булимия нервоза (BN).
Пациентите в ретроспективно проучване са били подложени на лечение за хранителното разстройство от 10 месеца до 18 години. Девет имали АН, един комбинация от БН и АН, 3 имали БН, и другите 14 участници били с хранителни разстройства, които не отговарят на диагностичните критерии за едно специфично хранително разстройство. Участниците били проучени с полуструктурирани интервюта.
           
За контакти:
E-mail:bia.unikal@gmail.com
         

Няма коментари:

Публикуване на коментар