вторник, 31 юли 2012 г.


ПРОДЪЛЖЕНИЕ * Говоренето с някой, който има Хранително Нарушение
-          Защо ми го причиняваш това? Хората с хранителни нарушения не се ограничават или извършват елиминативни методи за някой друг. Ако някои близък се разболее от рак, бихте ли го попитали защо ви причинява това с болестта си? Хората с проблеми в храненето не го правят за да ви нараняват или усложняват живота.
-          Не виждаш ли какво правиш със семейството си? Отново, хранителното разстройство не се случва за да причинява болка на друг. Подобни коментари могат само да събудят чувство на вина у страдащия, но това няма да ги излекува. В действителност това може дори да задълбочи проблема.
-          Ако ме обичаш ще ядеш. Хората не развиват хранително разстройство, защото не обичат. Подобни коментари могат само да предизвикат чувство за вина и тъга, но не би помогнало на някого да се възстанови.
-          Правиш го това за да получаваш внимание. Хората не развиват хранително разстройство за да получават повече внимание. Причините за тези заболявания могат да бъдат най-различни. Всъщност повечето хора с хранителни нарушения се опитват по всякакъв начин да скрият проблема от останалите.

За достъп до Безплатните ни Бюлетини, кликнете върху връзката:                                        http://bia-unikal.org/?page_id=210

За още Безплатни Ресурси, посетете сайта на Асоциация УНИКАЛ:  http://bia-unikal.org/


Няма коментари:

Публикуване на коментар