четвъртък, 26 юли 2012 г.


1-ва Статия от Бюлетин за Специалисти и Студенти (Повторение)
1 Бр. на Бюлетин на Асоциация УНИКАЛ, издаван всяка 2-ра седмица на месеца за: Специалисти и Студенти зинтересовани от сферата на Хранителните Нарушения

1. ИЗМЕРВАНЕ НА ВЪЗДЕЙСТВИЕТО НА СВРЪХСЛАБИТЕ МОДЕЛИ В МЕДИИТЕ
Една от страните постановява законодателство, както и проучване за оценка ефекта на излагане на свръх слабите модели.
Израелският парламент прие закон за забрана мъже и жени модели с клинично поднормено тегло да се появява в реклами, както и в модни ревюта ( Медицински Новини Днес, 21 март, 2012 г.). Законодателството влиза в сила след доказателства, че много слабите модели, които се появяват в медиите и в модни ревюта предразполагат към хранителни разстройства и насърчават и поощряват стремеж към нереалистичен и нездравословен вид на тялото.
Съгласно новото законодателство, моделите и от двата пола трябва да имат индекс на телесна маса (ИТМ) най-малко 18,5 кг/м 2, за да могат да работят в модната индустрия, а също така лекар трябва да удостовери, че те не са с поднормено тегло. Хората, които се впечатляват от снимката на модела след изкуствените корекции, правещи човек, да изглежда по-слаб, трябва да бъдат уведомени за истинността на снимката. Чужди издания, продавани в Израел, няма да подлежат на новото законодателство.
Въздействието от публичното показване на снимки на идеално слаби модели.....за да продължите четенето, моля кликнете върху линка: http://bia-unikal.org/?p=1007


Всяка 1-ва седмица се издава Бюлетин за Засегнати от Хранителни Нарушения и Близките им (Родители, Роднини § Приятели), А в алтернативните седмици на месеца се поместват повторните броеве и отделни статии от 2-та Бюлетина.
Разрешено е абонирането и за двата Бюлетина едновременно, при желание.
За да се абонирате, моля пишете ни на: unikaled@abv.bg
За информация, посетете сайта ни : www.bia-unikal.org



Няма коментари:

Публикуване на коментар