петък, 6 юли 2012 г.

3-та Статия от Бюлетина за Засегнати от Хранителни Нарушения и Близките им


3-та Статия от Бюлетина за Засегнати от Хранителни Нарушения и Близките им


РАЗГОВОР С ЛЮБИМИЯТ ЧОВЕК СТРАДАЩ ОТ ХР


Твоята любима/любим има хранително разстройства и ти се притесняваш, че може да кажеш нещо погрешно, с което да предизвикаш по-голям проблем. Може би се доближаваш до темата или си опитвал да се доближиш до темата или си я повдигал и си получил силно и критично послание. Сега какво?    

Знай, че ти играеш важната роля в подържането на нейното/неговото възстановяване. Твоето водачество, любов и сила са отчайващо нужни.Смисълът не е в това дали ще изразиш своята гледна точка, а по-скоро как да й го кажеш по най-добрят начин, който е чувала. В крайна сметка и двамата бихте могли да обсъдите свободно кой би помогнал да укрепите отношенията си и да прекрати нейната връзка с хранителното разстройство.


Съществуват няколко положителни начина за разговор:

1. Бъди спокоен и грижовен, когато споделяш притесненията си.
Напомняй на себе си, че твоята любима вижда своето заболяване като жизнен, необходим “приятел”. Ако ти говориш за него пренебрежително,  то тя може да заеме отбранителна позция и вероятно ще се почувства застрашена, при което ще ти бъде трудно да предприемеш нещо, което да й помогне. Поради това бъди спокоен и грижовен, когато показзваш колко си разтревожен за нея.

2. Използвай “Аз” (вместо „Ти си...”) обръшение:
Например, можеш да кажеш “Аз съм загрижен и се притеснявам за здравето ти” вместо “Ти убиваш себе си  и трябва да спреш веднага!”. Последващият сблъсък не е разговор и вместо да започнете разговор и да осъществите връзка с любимата си, това мже да  предизвика недоразумение и да ви дистанцира....За да продължите четенето, кликнете върху линка:
  
http://bia-unikal.org/?p=907


За още Митове за Хранителните Нарушения, кликнете върху линка:                                      http://bia-unikal.org/?page_id=335

За достъп до Безплатните ни Бюлетини, кликнете върху връзката:                                        http://bia-unikal.org/?page_id=210

За още Безплатни Ресурси, посетете сайта на Асоциация УНИКАЛ: www.bia-unikal.org


Няма коментари:

Публикуване на коментар