сряда, 1 август 2012 г.


Как да говорите с лице засегнато от Хранително Нарушение 3 част:

-          Какво ще си помислят хората? Хората могат да си мислят всичко. Някои от тях правилно биха предположили, че има налице хранително нарушение и е нужна помощ, други ще си мислят, че заболелите търсят внимание, опитват се да контролират околните. Внушаването на лице болно от Хранително Нарушение че прави нещо срамно и че трябва да се пребори с това заболяване така че другите да не мислят лошо за него не би могло да е полезно за страдащият от ХН и дори би влошило нещата. Това може да ги възпира от получаване на помощ, от която се нуждаят.

-          . Възстановяването от хранително разстройство е трудно и е нужно много време. Отделете време за да се образовате и да може по този начин да помогнете за възстановяването на заболелия.

-          По-добре се откажи от консултациите. Това не помага. Консултирането не е бързо решение при хранително разстройство. Това отнема доста време. Друг е въпроса ако виждате, че ваш близък или човек за когото сте загрижен не получава адекватна помощ. Те могат да имат нужда да се срещнат с друг консултант, който да им помогне наистина. Хората с анорексия и булимия рядко се възстановяват без професионална помощ.

-          Искам да имам твоя проблем. Не го искайте, защото тези заболявания са потенциално опасни за живота ви. Не се надявайте да имате сериозните медицински усложнения и емоционалния стрес. Това може да покаже само едно – вие не разбирате колко сериозни могат да бъдат хранителните нарушения.

Няма коментари:

Публикуване на коментар