събота, 30 ноември 2013 г.


3. Част Как да признаете че имате нарушение в храненето
 

За съжаление не винаги се сблъскваме с хора, които ни разбират и могат да приемат проблема ни. Когато някой не се образова за хранителните разстройства и няма разбиране, той може да бъде жесток и да каже болезнени неща. Може да ви бъде трудно, но се опитайте да си припомните, че този човек е просто невежа. Вие все още може да подаде информация човек да чете и да се надяваме, че ще научи нещо. Родителите понякога трудно приемат факта, че детето им има проблеми с храненето. Те се страхуват, че случващото се е по тяхна вина и че са направили нещо нередно. Има и хора, които ще останат уплашени и няма да знаят какво да правят. Това не е твоя вина и не значи, че си постъпил лошо. Обикновено хората не са обучени за хранителни разстройства и не знаят как да реагират или не реагират. Когато някой не е засегнат от хранително разстройство е почти невъзможно да разбере през какво преминава засегнатият. Понякога, ако хората не разбират те са склонни да не искате да го приемете. Ако това е така, кажете на човека, че не се очаква да те разбере, но все пак искате да го приеме, така че да може да бъде подкрепа за вас.

 Ако дълго време сте се чудели: „Дали не е дошъл момента да излезете от страданията в лабиринта на нарушеното си хранене“ или все сте отлагали „Пътуването обратно към здравето и пълноценното си щастие“поради недостиг на финансови средства за терапия, СЕГА имате уникалната възможност да бъдете БЕЗПЛАТНО консултирани благодарение на „1-ва Национална Кампания за Ранна Диагностика и Безплатни: превенция и лечение на засегнати и застрашени от Хранителни Нарушения лица и консултиране на техните родители и близки“ предлагана от Първа Българска Организация за Хранителни Нарушения- Асоциация УНИКАЛ: www.bia-unikal.org

Пишете ни имейл на: unikaled@abv.bg с Тема: ХН ЗАПИТВАНЕ, за да Ви изпратим Бланка за Регистрация към разнообразието от видове индивидуално и групово консултиране. Очакваме Ви!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар