неделя, 1 декември 2013 г.


4. Част Как да признаете че имате нарушение в храненето

Уведомяване на друг човек изисква много смелост и трябва да се гордееш със себе си всеки път, когато го направиш. Повечето хора ще ви кажат, че след като е казал на някого се е почувствал вътрешно облекчен, защото вече не пази тайната за себе си. Уведомяване на друг човек е още една стъпка във възстановяването и това е начин да се помогне да се откъснат от срама . Винаги е по-лесно, когато някой реагира по положителен начин и иска да помогне, но това не винаги се случва. Ако някой не може да приеме, че имате проблеми с храненето и се ядосва, или просто напълно избягва този въпрос, не забравяйте, че вината не е ваша. Ние сме отговорни само за себе си и не можем да контролираме реакции, мисли на други хора и чувства.
Няма по-лесен начин да кажеш на някой за хранителното си разстройство. Понякога просто седни и кажи: "Имам проблеми с храненето и аз искам да получа помощ". Ако ви е много трудно да го кажете устно, винаги може да изберете да напишете писмо до лицето, на което искате да кажете.

 
Ако дълго време сте се чудели: „Дали не е дошъл момента да излезете от страданията в лабиринта на нарушеното си хранене“ или все сте отлагали „Пътуването обратно към здравето и пълноценното си щастие“поради недостиг на финансови средства за терапия, СЕГА имате уникалната възможност да бъдете БЕЗПЛАТНО консултирани благодарение на „1-ва Национална Кампания за Ранна Диагностика и Безплатни: превенция и лечение на засегнати и застрашени от Хранителни Нарушения лица и консултиране на техните родители и близки“ предлагана от Първа Българска Организация за Хранителни Нарушения- Асоциация УНИКАЛ: www.bia-unikal.org

Пишете ни имейл на: unikaled@abv.bg с Тема: ХН ЗАПИТВАНЕ, за да Ви изпратим Бланка за Регистрация към разнообразието от видове индивидуално и групово консултиране. Очакваме Ви!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар