петък, 6 декември 2013 г.

5. Част  Как да признаете че имате нарушение в храненето

 Ако сте решили да кажете първо на терапевт, винаги можете да изберете да терапевтът да е с вас, когато решите да говорите с членовете на семейството и приятели. По този начин терапевтът може да отговори на въпроси, да обясни какво хранителни разстройства, как те могат да бъдат полезни за вас и вие може да се чувствате по- безопасно и удобно.

Именно през този етап хората обикновено разбират кои хора ще бъдат част от тяхната подкрепяща система. От реакциите на хората и как те се чувстват можете да решите за себе си кои хора искат да помогнат. Винаги е страхотно, когато членовете на семейството са в подкрепа, но това не винаги се случва в началото. Може да бъде болезнено ако не разполагате с тяхната подкрепа, но не забравяйте, че има и други хора на разположение. Някои хора имат друг избор. Важно е, че те правят това, което е най-доброто за вас и вашето възстановяване. Приятели, лекари и терапевти могат да бъдат една голяма подкрепа за вас. Ако има група за подкрепа във вашия град не забравяйте да проверите и да видите дали това е нещо, в което искате да участвате. Да бъдеш с други хора, които знаят и разбират как се чувстваш, може да бъде много полезно.

Ако дълго време сте се чудели: „Дали не е дошъл момента да излезете от страданията в лабиринта на нарушеното си хранене“ или все сте отлагали „Пътуването обратно към здравето и пълноценното си щастие“поради недостиг на финансови средства за терапия, СЕГА имате уникалната възможност да бъдете БЕЗПЛАТНО консултирани благодарение на „1-ва Национална Кампания за Ранна Диагностика и Безплатни: превенция и лечение на засегнати и застрашени от Хранителни Нарушения лица и консултиране на техните родители и близки“ предлагана от Първа Българска Организация за Хранителни Нарушения- Асоциация УНИКАЛ: www.bia-unikal.org

Пишете ни имейл на: unikaled@abv.bg с Тема: ХН ЗАПИТВАНЕ, за да Ви изпратим Бланка за Регистрация към разнообразието от видове индивидуално и групово консултиране. Очакваме Ви!!!

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар