събота, 16 ноември 2013 г.


Как да признаете че имате нарушение в храненето

 
1. Част Как да признаете че имате нарушение в храненето

Една от най-трудните стъпки, когато има проблеми с храненето, е да признаете пред себе си, че имате такъв. След като можете да направите това и решите, че искате помощ, сте изправени пред още една стъпка, а именно да откриете тази тайна на друго лице. Тъй като повечето хора с хранителни разстройства се чувстват засрамени и унизени, мисълта, че някой ги е разкрил, може да бъде ужасяваща. Страхуваме се, как те ще реагират когато им кажем. Ние постоянно се питаме: "Ще ми вярват ли? ", "Ще ми се сърдят ли?", “Ще ме напусне ли?", "Ще мога ли да се заключа някъде?" или "Ще мислят ли, че съм луд?". Това са само няколко от многото въпроси, които вероятно ще минат през ума, когато се готвите да кажете на някого.
При правенето на тази стъпка бъдете сигурни, че сте избрали да кажете на някой, на когото се доверявате и се чувствате комфортно да говорите. Много хора започват като казват на близък приятел или семейния си лека . Ако можете да се доверите на емейството си, то можете да изберете да кажете на Вашия съпруг, родител, брат, сестра, леля и т.н. Ако имате трудности със споделянето със семейството си, но искам да им кажете, винаги може да има приятел или терапевт с вас, когато решите да им съобщите.

 Ако дълго време сте се чудели: „Дали не е дошъл момента да излезете от страданията в лабиринта на нарушеното си хранене“ или все сте отлагали „Пътуването обратно към здравето и пълноценното си щастие“поради недостиг на финансови средства за терапия, СЕГА имате уникалната възможност да бъдете БЕЗПЛАТНО консултирани благодарение на „1-ва Национална Кампания за Ранна Диагностика и Безплатни: превенция и лечение на засегнати и застрашени от Хранителни Нарушения лица и консултиране на техните родители и близки“ предлагана от Първа Българска Организация за Хранителни Нарушения- Асоциация УНИКАЛ: www.bia-unikal.org

Пишете ни имейл на: unikaled@abv.bg с Тема: ХН ЗАПИТВАНЕ, за да Ви изпратим Бланка за Регистрация към разнообразието от видове индивидуално и групово консултиране. Очакваме Ви!!!


Няма коментари:

Публикуване на коментар