понеделник, 18 ноември 2013 г.


Как да признаете, че имате нарушение в храненето

2. Част. Как да признаете че имате нарушение в храненето

 Преди да кажат на някой много от нас прекарват часове, опитвайки се да предвидят как ще реагира това лице. Важно е да се помни, че е невъзможно да се предскаже как някой ще реагира. Много хора отлагам да кажат, защото те обикновено са се убедили, че всеки, на когото кажат, ще се разстрои, крещи по тях или ги изостави. Мисълта може да бъде толкова ужасяваща, че нашите умове ще предскажат най-лошия сценарий за това как хората ще реагират и да се опитат да ни убедат, че никога не казваме на никого. Още веднъж, това е невъзможно да се предскаже как някой ще реагира. Единственият начин да разберем е като рискуваме и разкрием хранителните си нарушения на някого.

Когато за първи път кажеш на някого, обикновено има първоначална реакция. Той може да бъде изненадан, шокиран, разстроен, притеснен или да плаче. Той не е уверен как да ви отговори. Може и нищо да не ви каже или да ви зададе много въпроси. Без значение каква е реакцията не забравяйте, че този човек може да има нужда от дни, за да възприеме и осмисли казаното от вас. Той може да има нужда да чете и образова себе си относно разстройствата на храненето и как да бъде полезен за вас. След няколко тези хора обикновено са по-способни да седнат и да поговорят за това и те могат да се превърнат в част от вашата подкрепяща система.

Ако дълго време сте се чудели: „Дали не е дошъл момента да излезете от страданията в лабиринта на нарушеното си хранене“ или все сте отлагали „Пътуването обратно към здравето и пълноценното си щастие“поради недостиг на финансови средства за терапия, СЕГА имате уникалната възможност да бъдете БЕЗПЛАТНО консултирани благодарение на „1-ва Национална Кампания за Ранна Диагностика и Безплатни: превенция и лечение на засегнати и застрашени от Хранителни Нарушения лица и консултиране на техните родители и близки“ предлагана от Първа Българска Организация за Хранителни Нарушения- Асоциация УНИКАЛ: www.bia-unikal.org

Пишете ни имейл на: unikaled@abv.bg с Тема: ХН ЗАПИТВАНЕ, за да Ви изпратим Бланка за Регистрация към разнообразието от видове индивидуално и групово консултиране. Очакваме Ви!!!

Няма коментари:

Публикуване на коментар