петък, 27 септември 2013 г.


Ден5

СЕДМИЦА ПРОТИВ СТРАХА ОТ ПЪЛНОТА И СТИГМАТА ВЪРХУ ТЕГЛОТО 23-27 Септември

 


Процеса на възстановяване

Възстановяването обикновено е постоянно през целия процес на растеж и разбиране. Но промяната е възможна.
Лечението е, за да помага на хората и техните поддръжници да започнат тази процедура успешно и знаейки, че пътуването няма да бъде перфектно. Ще има възходи и падения. Но с течение на времето и с правилното лечение за хората със Склонност към преяждане може да се намери много по-приятно отношения с храната, тялото си и себе си.
Опитът да живееш с разстройствотот Склонност към преяждане е толкова тревожна, както всяко друго хранително разстройство. Повечето хора, които се борят със Склонност към преяждане чувстват огромна вина за поведението си. Те често смятат, че им липсва воля и просто не са "достатъчно силни", за да спрат.
В рамките на една диета и култура, фокусирана върху слабото тяло, фокусът е върху отслабването като цел. Това "лечение" често се насърчава от добронамерени приятели, семейство и професионалисти. Но при склонноста към преяждане диета е причина за развитието на разстройството. Така че това е от съществено значение за лечението - да се предоставят алтернативи на диета за подобряване на здравето и за тялото. В действителност, загубата на тегло като цел на лечението, в сравнение с целите на подобряване на самостоятелните грижи, могат да бъдат вредни за процеса на възстановяване.
Важно е също да се помни, че връзката с храните и поведението при хранене са по-задълбочени, свързани фактори за повечето хора със Склонност към преяждане.
За да бъде възстановяването трайно хората обикновено работят с обучени терапевти, лекари и други, които да отговорят на нарушенията в настроението, семейната динамика и усложнения в резултат на травмата. В крайна сметка хората трябва да се научат да се лекуват със състрадание и самосъзнание, необходими за трайното възстановяване.

 

Научете Повече и за Нашата КАМПАНИЯ за Ранна Диагностика и БЕЗПЛАТНИ: Консултации и Превенция  на Засегнати и Застрашени от Хранителни Нарушения лица и консултиране на техните родители и близки.Както и за предложението на Асоциация УНИКАЛ за 240 часови Стажове на Студенти по Психология по Европейска Програма“Студентски Практики“ като кликнете върху линка: http://bia-unikal.org/?p=2863

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар