четвъртък, 26 септември 2013 г.


Ден 4

СЕДМИЦА ПРОТИВ СТРАХА ОТ ПЪЛНОТА И СТИГМАТА ВЪРХУ ТЕГЛОТО 23-27 Септември

 

 4. Възможностите за лечение на Хиперфагия
За почти всички, засегнати от разстройството Склонност към преяждане, лечението е необходимо за възстановяване. Различни подходи, интервенции, ниво на обслужване, и вида на клиницистите са на разположение за лечение на разстройството.
Хранителното разстройство най-често се разглеждат като амбулаторно. Но домашни програми могат да бъдат мощни инструменти за тези, за които трябва допълнителна помощ и намеса. И двете амбулаторни и домашни програми предлагат голямо разнообразие от основните философии на лечението. Терапевтите, които лекуват склонност към преяждане може да работят частно и да координират грижи с други специалисти.
Докато комбинацията от услуги може да варира за всеки индивид, лечението може да включва следното:
Индивидуална психотерапия
Групи за психо-обучителна терапия

- Групи за подкрепа
Семейна / терапия за двойки
Подкрепа от член на семейството / образование
Специализирано консултиране за храненето
• Медицинска / психиатрична помощ и управление на лекарства, ако е необходимо
Някои амбулаторни и домашни програми предлагат допълнителни и алтернативни интервенции, като например:
Движение в класове
Медитация
Арт терапия, психодрама
Терапия с коне
Йога
Доставчиците на лечение също трябва да бъдат обучени за психотерапия, да могат да използват основани основани на доказателствата инструменти, като компонент на лечението си и, ако е необходимо, да бъдат обучени в неврологията на травмата и подходящи интервенции, травми резолюция.
Основани на доказателства форми на лечение- резултатите от научните изследвания включват когнитивна поведенческа терапия, интервенции, базирани на интерперсоналност-междуличностни комуникации, вътрешна фамилна терапия и психодинамична психотерапия. Други условия са на разположение и могат да бъдат ефективни, но те не са изследвани.

 

Научете Повече и за Нашата КАМПАНИЯ за Ранна Диагностика и БЕЗПЛАТНИ: Консултации и Превенция  на Засегнати и Застрашени от Хранителни Нарушения лица и консултиране на техните родители и близки.Както и за предложението на Асоциация УНИКАЛ за 240 часови Стажове на Студенти по Психология по Европейска Програма“Студентски Практики“ като кликнете върху линка: http://bia-unikal.org/?p=2863

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар