петък, 14 септември 2012 г.



2 БР. ( 5-та публикация )
БЕЗПЛАТЕН БЮЛЕТИН: Специалисти и Студенти с интереси в ХН
*ХН-Хранителни Нарушения
10-ти.Септември 2012

БЮЛЕТИН издаван от Асоциация УНИКАЛ: www.bia-unikal.org 



За да се абонирате за безплатните ни Бюлетини и да ги получавате директно на вашиаят и-мейл, моля пишете ни на: unikaled@abv.bg 


Относно:

Желая абонамент за бюлетин 1 или ( ЗАСЕГНАТИ ОТ ХН И БЛИЗКИ ИМ
(Родители, Роднини и Приятели) *ХН-Хранителни Нарушения )

Желая абонамент за бюлетин 2 или (Специалисти и Студенти с интереси в ХН  )

Желая абонамент за бюлетин 1 и 2
 
5. Как е структурирано лечението

ТПЕП съчетава стандартните поведенчески открития до клинично управление на АН (наблюдение на теглото и предписание на редовен и балансиран хранителен режим), с психотерапевтични техники, предназначени да помогнат на пациентите да са по-осъзнати в емоциите си, намаляване на избягването на емоции, и да насърчи подновяването на ценни дейности и взаимоотношения. Когнитивните стратегии, насочени към промяна на честотата или под формата на симптоми (идентифициране, предизвикване и преструктуриране на проблемни мисли и нагласи за храненето, тегло и форма), не се използват.
В проучване на Д-р Маркъс и Уайлдс, ТПЕП е предоставена под формата на 24 едночасови сесии, провеждани индивидуално над 22 седмици. Пациентите се срещаха с терапевт два пъти седмично в продължение на първите 4 седмици (1-8 сесии), следвани от седмичните сесии от седмица от 5 до 18 (сесии 9-22), както и всяка друга седмица за последните 4 седмици на лечение. Пациентите са под медицинско наблюдение от медицинска сестра при всяко посещение и осъществяват среща всеки месец с някой от изследователите. Накрая, пациентите са имали до 2 сесии на консултиране по храненето с регистриран диетолог. При сесиите от начало и след края, всички участници са били интервюирани от Eating Disorder Examination (EDE-16.0D), Beck тревогата инвентаризация, приемане и Въпросник за действие, и хранене разстройство на качеството Life Въпросник.

очаквайте ПРОДЪЛЖЕНИЕ ( РЕЗУЛТАТИ )

Няма коментари:

Публикуване на коментар