четвъртък, 11 юни 2015 г.



III Фаза на възстановяване при Рестриктивни Хранителни Нарушения: мускули- СТИГНАХМЕ!
Ако предположим, че до този момент целенасочено сте хранили спрямо, минималните указания сте отговаряли на глада без компенсаторният рестрикции, то започвате, да бъдете възнаградени за усилията си.
Остеопенията и остеопорозата започват да си реверсират(завършекът на този процес може да отнеме до 7 години, но началото му е в тази фаза). Тлъстините около талията започват да се разпределят към други части на тялото. Косата, ноктите и кожата започват да имат повече гъвкавост и еластичност.
Също така започвате да се чувствате по-свързани и само наложената изолация намалява. Започвате да се чувствате по-малко емоционално притъпени и започвате да искате неща от живота. За много това се случва около 4-6 месец, но за много други се заформя около 8-12 месец.
За съжаление това често е моментът, в който почти напълно възстановилата се пациентка прави серия от грешки (често дължащи се на погрешни съвети дори от страна на собствения й медицински и професионален екип). Тя предполага, че вече щом може да поддържа теглото си значи е възстановена.
Вместо това в рамките на година тя отново се връща в клопката на болестта. Защо?
За повече Безплатни Ресурси и интересни статии за Хранителните Нарушения, Препоръки за Родители на засегнати и Лични Истории на възстановили се посетете сайта на Асоциация УНИКАЛ-Първа Българска Организация за Хранителни Нарушения: www.bia-unikal.org

Няма коментари:

Публикуване на коментар