сряда, 7 октомври 2015 г.


ЗАЩО И КАК ХРАНЯ СВОЕТО ТЯЛО
Случвало ли ви се е някоя емоция да се затъкне в гърлото ви като буца? Огорчението да горчи по небцето ви? Обидата да стегне в здрав пръстен стомаха ви? Гневът да подпре жлъчката като ръбест камък под ребрата? И какво следва? Идват ли автоматичните мисли в техните крайни варианти – „Сега ще се натъпча с храна. Няма по – голямо удоволствие от това! Всичко друго е илюзия.” Или: „Няма да ям! Заслужавам наказание, защото съм жалък.” Обикновено хората не говорят за своята реакция чрез храненето в отговор на емоционалнните си преживявания. Гладът и преяждането се пазят в свещенна тайна, ритуализират се, превръщат се в интимност. Дори при осъзнаване на необходимостта от външна помощ от страна на специалист, проблемите се завоалират, неглежират, дори интерпретират оправдателно. Затова работата в тази посока е продължителна и нелека. Едни от най – лесно приемливите техники са арт – терапевтичните. Чрез рисуването, писането, музиката дори не осъзнаваме колко непринудено събличаме социално – харесваните „дрехи” и оставаме естествени, непринудени и непринуждавани. И така правим първата крачка към заобичването на себе си.
Допълнително инфо относно Арт-Тяло-Хранене Уъркшопите:
Материали: носете си скицник и моливи (или пастели/флумастери-по избор)
Час на провеждане - и за двата типа групи: от 18:00 до 19:30 часа
Времетраене: 1.5 час часа или 90 мин. за груповия формат
Честота: 1 път седмично/или по-често при желание от участниците
Продължителност: 24 кръжока общо за срок около 6 месеца
Цени: При индивидуално заплащане за всеки отделен уъркшоп: 15 лв.
Цена на 1-ви-Входящ Уъркшоп стартиращ на 14 Окт.- 10 лв.
Краен срок за записване и заплащане (по банков път) 13 Окт.
Отсътъпки: При предварително заплащане за:
4 уъркшопа-общо 50 лв. вместо 60 (10 лв. отстъпка)-за срок от 1 месец
8 уъркшопа-общо 90 лв. вместо 120 (30 лв. отстъпка)-за срок от 2 месеца
12 уъркшопа-общо 130 лв. Вместо 180 (50 лв. отстъпка)-за срок от 3 месеца
Водещ на Уъркшопите е д-р Елисавета Павлова-специалист в сферата на нарушен контрол в храненето. Повече инфо за водещата на този линк: http://bia-unikal.org/?page_id=260
За записване за Уркшопите, моля направете заплащане на този линк:http://bia-unikal.org/?page_id=4003 (кликнете Ctrl + Link или копирайте линка в браузера на компютър си)

Няма коментари:

Публикуване на коментар