събота, 9 юни 2012 г.


Безплатен TEСT за Проучване разпространението на хранителни разстройства сред Българите 
(в България и по света)

Поради липса на официални проучвания за броя на засегнати от Хранителни Разстройства българи, Асоциация УНИКАЛ поема инициатива да направи Проучване:събира и предлага информация за броя засегнати българи от Анорексия и Булимия (за сега). С тази инициатива Асоциация УНИКАЛ би допринесла за повишаване нивото на интерес, информираност, ангажираност и лечение в сферата на Хранителните Разстройства(ХР). Освен това жизнено значимо за подпомагане на засегнаите от ХР е привличането на Финанси за спонсориране на Проекти с голяма част от които Асоциацията УНИКАЛ вече разполага целящи подпомагане, насърчаване и консултиране на засегнатите и/или техните близки както и помощ по пътят им на възтановяване от ХР и не на последно място повишаване квалификацията на  Специалисти от следните сфери: Медицински кадри, Психолози, Училищни (Съветници, Обучители, Мед. сестри, Админ. кадри) Диетолози, Нутриционисти, Треньори(Инструктори) работещи със потенциално засегнати от Хранителни Разстройства българи нуждаещи се от помощ, грижи и лечение.

(Според неофециални проучвания броят зсегнати Българи от Анорексия и Булимия е около 300 000 души, а от некласифицираните ХР страдат няколко пъти повече хора)

Моля, отговорете с ДА или НЕ на Въпросника по-долу, след което ни изпратете отоворите си запазени в WORD формат документ, като прикачен файл на e-mail: unikaled@abv.bg
ВАЖНО: Задължително към всеки ТЕСТ да има: 1. прикачен имейл-а на попълнелият го,  2.Инициали на лично и фамилно име (Например-Е.С.); 3. Пол (Ж или М); 4. Възраст
Очаквайте отговор в рамките на една работна седмица. Благодарим Ви предварително!!!

Застрашени ли сте от Хранителни Разстройства?

1. Опитвате ли се да повръщате, ако се чувствате неприятно заситени?
2. Безпокои Ви мисълта, че не можете да контролирате количеството на храната, която консумирате?
3. Загубили ли сте повече от 6 кг от теглото си през последните 3 месеца?
4. Смятате ли, че сте с наднормено тегло въпреки, че другите казват, че сте с поднормено тегло?
5. Има ли храна / мислене за храни които доминират в живота Ви?

И не забравяйте да препращате този ТЕСТ на всеки: на ваши познати, роднини, съученици, колеги и приятели-без значение дали те имат според вас нарушения в храненето. Този Тест, отнема САМО МИНУТА, а е изключително важен за Проучване за разпространението на Хранителните Разстройства - за да преборим ЗАЕДНО табутата за Хранителните Нарушения сред българите - довеждайки  до осъзнаване сериозността на тези медицински и психилогични заболявания, нуждаещи се от ранно доагностициране и лечение!

За повече информация, моля посетете сайта на Асоциация УНИКАЛ: 
www.bia-unikal.org






Няма коментари:

Публикуване на коментар