понеделник, 16 ноември 2015 г.



Курс за Трайно Справяне с Контрола на Тегло и Хранене



Дистанционен професионално навигиран курс при Нарушен Контрол в Храненето- за Трайно Справяне с Емоционално Хранене и с „Йо-Йо“ Ефекта от Диетите : с усвояване на Подхода Интуитивно Хранене-индивидуално комбиниран с ефективни техники за всеки участник,
предлаган в кореспондентска форма за 10 седмици

При ранно записване до 12.12.2015 г. получавате отстъпка от 40%.

Обучението в подхода ИНТУИТИВНО ХРАНЕНЕ представлява практично ръководство за това как:

§  Да се освободите от Хроничните Диети, Обсебващите Мисли за Храна и Йо-Йо Ефекта
§  Да се освободите от Емоционалното Хранене и Неконтролираното Преяждане
§  Да се помирите с храната и да се наслаждавате на всичко, което обичате да хапвате
§  Да нормализирате теглото си и да го поддържате в индивидуалната за вас норма
§  Да си възвърнете естествения баланс и контрол във връзката между тяло-храна-разум

Този начин на хранене известен като интуитивно хранене е научно –доказал ефективността си с над 40 научни изследвания подход, който не ви казва какво и кога да ядете, а ви насърчава да „прогоните“ храненето си по стриктен режим, всяка форма на чийто външно наложен контрол се класифицира като Диета, да изхвърлите завинаги кантарите за тегло и броенето на калории. От вас се иска, да се доверите на себе си и на връзката ви с тялото, за да върнете ествестения си баланс между тяло-хранене-разум и под ръководството на обучения и сертифициран, като Професионален Консултант в Интуитивното Хранене (ИХ), член на Международната Организция за ИЕ Професионалисти: Специалиста- Елисавета Павлова, да направите някои промени в начина ви на мислене и как да се храните не замесвайки емоциите, но ефективно управлявайки ги докато тялото ви възвръща нормалното за него тегло и хармонично здраве.

Какво Подхода Интуитивното Хранене ще ви научи:

- Да се храните когато сте физиологично, а не емоционално гладни
- Да ядете каквото и когато точно искате, без чувство на вина
- Да Не правите нищо друго, когато се храните-т. нар. осъзнато хранене
- Да спрете да се храните, когато сте приятно заситени 
- И на много други здравословни навици и полезни техники


Повече от 29 научни изследвания доказват невероятните ползи от Интуитивното Хранене (В сравнение с не интуитивно хранещите се) :
Понижени: ИТМ- индекс телесна маса, Идеализация на „Слабия Идеал за Тялото“, Триглицериди, Нарушено хранене/ понижен % патология на хранителни нарушения и булимична патология

Повишени: Прием на разнообразни храни, Доверие в себе си и телата си, Наслада при хранане, Осъзнаване на телесните сигнали, Интеросептивно осъзнаване, Самооценка/самоуважение, Благоденствие, HDL –добър холестерол, Проактивно справяне с проблеми, Оптимизъм, Приемане и оценяване на собственото тяло

Курса се предлага в индивидуален дистанционен формат за 10 седмици и със срок от 7 дни-за всяка стъпка от програмата.
Кореспондентската форма на курса се предлага под формата на имейл комуникация включваща професионалните наблюдения, коментари и препоръки от водещата на курса, които  се изпращат ежеседмично по отношение на попълнените от курсистите упражнения и самостоятелни работи.

Началото на курса или т. нар. „Пре-курс“ включва подготовка за самия курс, изискващ от всеки участник:

  1. Да изпрати имейл на: bia.unikal@gmail.com след като се е регистрирал с попълване на бланката и заплатил таксата за курса.След  което ще ви бъдат изпратени в текстови вид няколко Въпросника за самостоятелно попълване-важни за да се се направи професионална първоначална оценка от специалиста водещ курса.
  2. Следва попълване на въпросниците от всеки участник в курса
  3. След което обратно изпращане на въпросниците на същият имейл
  4.  Водещата курса обработва и анализира информацията на всеки участник, като целта е да подготви допълнителни индивидуално насочени ефективни техники за всеки отделен участник в курса според резултатите от попълнените въпросници
  5. Същинската част на курса стартира след обработка и анализ на попълнените въпросници, като водещата изпраща на участниците първите обучителни материали и индивидуални инструкции с практични задачи за 1 седмица.

Водещ на курса е Елисавета Павлова-специалист в сферата на нарушен контрол в храненето и единствения в България професионално сертифициран консултант в подхода Интуитивно Хранене (ИХ) към Американската международна организация за професионалисти в ИХ. Повече инфо за водещата ще намерите на официалния сайт на Асоциация УНИКАЛ.

Начало на курса на 05. 1. 2016 г. С Пре-Курсово Тестване между 15.11 и 23.12/С ваканция от 24.12 до 4. 01. 2016г.
При записване до 12.12.2015 г. получавате Специална Коледна Отстъпка от 40% - заплащате само 240 лв. вместо 400 лв. (оригинална цена на курса)
Предлагат се и варианти за разсрочено плащане на 2 вноски по 120 лв. за 2 месеца.
За записване, изпратете имейл на: bia.unikal@gmail.com
След което ще ви бъде изпратена бланка за регистрация.


Първа Българска Оргазниация при ХН-Асоциация УНИКАЛ: www.bia-unikal.org



Няма коментари:

Публикуване на коментар