сряда, 30 септември 2015 г.


 Край на Борбата с Тяло, Хранене и Йо-Йо: 

 Навигирана  Самопомощ


Това е иновативна по вида си подкрепа, за първи път предлагана в България, появила се като отговор на нарастващото търсене на терапевтични и консултиращи услуги сред засегнатите от различните форми на хранителни нарушения, но не предприемайки лечение, най-често поради високата цена на индивидуалната терапия, и не толкова като отделна сесия, но като необходимост много често от по-продължителна терапия като месеци, дори понякога години при някои пациенти с хронифицирани хранителни разстройства или при тези с много дълга история на заболяването. Точно в отговор на тази потребност сред българското общество Елисавета Павлова инициира тази навигирана дистанционна само-помощ на достъпни цени от 20 лв. за сесия.
Повече информация за водещата на този вид подкрепа, ще намерите на този линк: http://bia-unikal.org/?page_id=260
Този тип навигирана подкрепа е иновативно съчетание от базираната на научни и такива от практиката на Британска ОнЛайн Програма създадена от Британски лидери в когнитивно-поведенческата терапия и съчетана с адаптирани за българската култура подходи за нормализиране нa храненото и подхода “Интуитивно Хранене”, в който Елисавета Павлова- Доктор по медицинска психология (в процес) – е сертфициран консултант и специалист в сферата на хранителни нарушения- с опит в Канада и България; както и основател на Първа Българска Организация за хранителни нарушения- Асоциация УНИКАЛ: www.bia-unikal.org
Първата част  под формата на обучителни лекции в съчетание с практични задачи и целящи когнитивно-поведенчески промени упражнения за освобождаване от симптомите на хранителните нарушения, включващии убеждения, мисли, емоции и поведения.
Втората част включва психо-обучение в нормализиране на хранителните навици и здравословни хранителни поведения, както се използва и подхода “Интуитивно Хранене”; включени са теория, практични упражнения и попълване на специални дневници.
*Навигираната помощ се предлага в индивидуална дистанционна форма под формата на имейл комуникация: наблюдения, коментари, оценки и препоръки по отношение на прогреса ежеседмично се изпращат от специалиста д-р.Елисавета Павлова.

Препоръчително е при финансова възможност, да се използват и 1-ва и 2-ра част от навигираната само-помощ успоредно за всяка една седмица т.е. по две на седмица. Ако това не е възможно след приключване на 1-ва част се продължава със 2-ра част. Цената е 20 лв. за сесия при общо 18 за 4 месеца (по 1-на седмично) или за 2 месеца (по 2-ве седмично) с цена 360 лв. за 18 сесии, Заплащането се извършва предварително с 30 лв. отстъпка или 330 лв. общо (вместо 360) за всички сесии или на две вноски. 

За записване и всякакъв вид запитвания  моля, изпращайте имейлите си на: bia.unikal@gmail.com 




Няма коментари:

Публикуване на коментар